Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΜΑΝΩΛΑΔΑ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΩΣΗ" ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

"Δικαίωση" και διαιώνιση μέσα απο την δικαστική διαδικασία, βρίσκει ο άθλιος συνδυασμός άγριας ταξικής, μαζικής αντεργατικής πρακτικής - εκμετάλλευσης και ρατσισμού απέναντι σε μετανάστες εργάτες γης, με την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση της Μανωλάδας. Έτσι χαρακτηρίζεται η  απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας να αθωώσει δύο από τους κατηγορούμενους και να επιβάλει ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα στους άλλους δύο.
Με την δικαστική απόφαση της Τετάρτης, αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν  από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας  για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο ένας επιστάτης της επιχείρησης.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την αιματηρή επίθεση. Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
Μεταξύ άλλων έντονων αντιδράσεων στην δικαστική απόφαση, τη διαμαρτυρία της εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι, "η συγκεκριμένη απόφαση, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώ δεν δίνει το αναγκαίο για την ελληνική κοινωνία μήνυμα ότι δε θα περάσουν οι εργοδοτικές πρακτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων οι οποίες εντείνονται από την κυβερνητική αδράνεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια :