Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ

Διχαστική και αδιέξοδη στάση συνεχίζει να κρατά η ευρωατλαντική  κυβέρνηση του Κιέβου, κυβέρνηση με τις πλάτες των φασιστών, σύμφωνα με τις εξελίξεις αλλά και τις δηλώσεις αξιωματούχων της. Μια ακόμα τέτοια δήλωση, στην βάση της γενικότερης πολιτικής του μεγιστάνα - "προέδρου" Ποροσένκο, είναι και αυτή του νέου υπουργού άμυνας  Βαλέρι Γκελετέι, που είπε ότι δεν θα υπάρξει νέα εκεχειρία από την πλευρά του Κιέβου, ενώ χαρακτήρισε τους πληθυσμούς της ανατολικής Ουκρανίας ως "τρομοκράτες"..
"Δεν θα υπάρξει μονομερής κατάπαυση  πυρός εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" στην ανατολική Ουκρανία", δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ουκρανικού υπουργείου άμυνας.
..."Ο πρόεδρος της Ουκρανίας το είπε ξεκάθαρα: οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, οποιουδήποτε είδους, θα είναι δυνατή μόνο αφού οι μαχητές θα έχουν οριστικά καταθέσει τα όπλα" δήλωσε ο Γκελετέι, ξεκαθαρίζοντας την απαίτηση της παρέας του για πλήρη και "άνευ όρων" παράδοση και αφοπλισμό των μαχόμενων αντιφρονούντων. Η πολιτική αυτή, όποια κέντρα και εάν την υπαγορεύουν, οδηγεί στην έξαρση, στην πόλωση και στην αντιπαράθεση, ενώ οδηγεί αναπόφευκτα τους αντιφασίστες της Ουκρανίας σε δρόμο αγώνα ενάντια στο καθεστώς που δημιουργείται στο Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :