Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σε σειρά επίκαιρων θεμάτων τοποθετήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν. Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και τόνισε πως χρειάζεται να ληφθούν δραστήρια μέτρα για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του, λόγω των έντονων κινήσεων του ΝΑΤΟ, καθώς και για να προστατευθεί η οικονομία από "εξωτερικές απειλές"..
Μιλώντας στην συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ο Β.Πούτιν είπε ότι: «Καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας επί των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Εμείς φυσικά θα κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά αυτό δεν φτάνει"..Επίσης αναφέρθηκε σε μια επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, της μεγάλης πόλης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς όπου έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες. "Πρέπει τελικά να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα" δήλωσε.
Ο Πούτιν επανέλαβε ότι οι διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας υποκινήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το εξωτερικό.
Διευκρίνισε  ακόμη πως παρά τις δυτικές κυρώσεις, η Μόσχα θα σταθεί στο πλευρό των πληθυσμών στην ανατολική Ουκρανία, τους οποίους χαρακτήρισε σαν τμήμα μιας λαϊκής εξέγερσης εναντίον ενός παράνομου πραξικοπήματος. Και είπε: "Στη Ρωσία τίθεται ένα σχεδόν τελεσίγραφο. Αφήστε μας να καταστρέψουμε αυτό το τμήμα του πληθυσμού που συνδέεται εθνοτικά  και ιστορικά με τη Ρωσία και δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις εναντίον σας. Αυτό είναι μια περίεργη και απαράδεκτη λογική".

Δεν υπάρχουν σχόλια :