Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Απεργία (13/7) των εργαζομένων εμπορο-υπαλλήλων, ενάντια στα μέτρα κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ - ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) θεωρεί ότι είναι μία απόφαση "προάγγελος" και από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει η πλήρης, παντελώς "ελεύθερη" και χωρίς όρια λειτουργία όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα αποσυνθέσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες και ακραίες καταστάσεις ευελιξίας με φθηνή κακοπληρωμένη εργασία ή και αδήλωτη απασχόληση.
Ακόμη, κάνει λόγο για εντελώς αντιδημοκρατική απόφαση, που παρακάμπτει τις οργανώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων ιδιαίτερα, αφού και οι εργαζόμενοι εξαιρούνται και καταργούνται από συνομιλητές.
Όπως τονίζει η ΟΙΥΕ, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δημιουργεί τεράστια προβλήματα παραβιάζοντας το δικαίωμα στην οικογενειακή, προσωπική ζωή και στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και παράλληλα διαλύει τον οικογενειακό ιστό, αφού η πλειοψηφία του κλάδου του εμπορίου είναι γυναίκες και μάλιστα μητέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :