Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ - ΚΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ - ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Διέλυσαν, κατέστρεψαν, λεηλάτησαν το κράτος της Λιβύης οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους στην περιοχή, προκειμένου να ανατρέψουν τον Μουαμάρ Καντάφι και να διαλύσουν τις δομές της χώρας αυτής, για να προωθήσουν τα εκμεταλλευτικά  τους σχέδια, αλλά και τις ευρύτερες επιδιώξεις τους. Όπως και στο Ιράκ πιο πριν, έριξαν την Λιβύη στο χάος και στα χέρια των διαφόρων συμμοριών, αυτών που υποστήριζαν, αυτών που ήταν οι "δικοί τους" οι "εξεγερμένοι".. Τώρα, καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το ταχύτερο δυνατό τη Λιβύη.. Τέτοια επίσημη ανακοίνωση εξέδωσαν την Κυριακή, Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία, ακολουθώντας το "παράδειγμα" των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ συνεχίζονται οι  πολύνεκρες συγκρούσεις που μαίνονται κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ανάμεσα στις φατρίες των - και τώρα - "εξεγερμένων" ισλαμο - συμμοριών, που δρουν σε βάρος του Λιβυκού λαού.
Σύμφωνα με τις μεταδόσεις,τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών στη Βεγγάζη, λόγω αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε φατρίες..
 Στην Τρίπολη, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 97 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μάχες μεταξύ αντίπαλων "πολιτοφυλακών" με επίκεντρο το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο αερολιμένας παραμένει κλειστός..


Δεν υπάρχουν σχόλια :