Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ - ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΕΝΑΚ / Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ

Συνεχίζεται στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ξεπούλημα της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ", η ψήφιση του οποίου είναι προγραμματισμένη για απόψε - βράδυ της Τετάρτης. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 8.30 μμ. Από την άλλη, συλλαλητήριο - μεγάλη κινητοποίηση αντίστασης, αντίθεσης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα, διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.
Σε ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ δηλώνεται, μεταξύ άλλων, ότι "ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία"...
"Παρότι η δικαστική απόφαση έκρινε παράνομη την απεργία ως προς το σκέλος της κάλυψης του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας και προστασίας των εγκαταστάσεων και όχι για την παραγωγή ρεύματος, και παρότι η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κάλυψε αμέσως το αναγκαίο προσωπικό, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν δήθεν έλλειμμα επάρκειας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα" αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Επίσης, η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ θέτει το ερώτημα "γιατί παραδίδονται ο ορυκτός πλούτος, οι υδάτινοι πόροι και η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε ιδιωτικά χέρια και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί με άλλες μορφές".

Δεν υπάρχουν σχόλια :