Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

31ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού οι θεατές που βρίσκονταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, υποδέχτηκαν τον Κενυάτη Χίλαρι Γέγκο, που έκοψε πρώτος το νήμα του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Ο Αφρικανός έκανε  χρόνο 2:13:59  ενώ έγινε δεκτός με παρατεταμένο χειροκρότημα από τους φίλους του αθλητισμού, που είχαν συγκεντρωθεί στο Καλιμάρμαρο. Oι Κενυάτες συμπατριώτες του, Κιμέλι Νίξον και Ντέβιντ Ρούτοχ τον ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στο Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 2:23΄.59΄΄. Δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος και τρίτος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος.
Στις γυναίκες πρώτη πέρασε από το σημείο του τερματισμού η - επίσης - Κενυάτισσα Ρότιτς με χρόνο 2:41.40. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ουκρανή Σβιτλάνα Στάνκο. Πρώτη Ελληνίδα ή Μάγδα Γαζέα με χρόνο 2.46.03.
Οι περίπου 11.000 δρομείς ξεκίνησαν το πρωί από το Μαραθώνα για την ιστορική διαδρομή, που είχε τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Εκεί βρέθηκε, ανάμεσα σε άλλους και ο αντιπρόεδρος της IAAF, Σεργκέι Μπούμπκα, που με έκδηλη ικανοποίηση δήλωσε: "Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό γεγονός. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που τόσο πολλοί άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή για μία τόσο σημαντική εκδήλωση. Ο Μαραθώνιος αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων, αποτελεί ένα μήνυμα προς τα παιδιά για να έρθουν κοντά στον κλασικό αθλητισμό. Αυτός ο αγώνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην Ελλάδα".
Μαζί με την εκκίνηση στον Κλασικό Μαραθώνιο, δόθηκε παράλληλα και εκείνη των 10.000 μέτρων από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε το σύνθημα στους 8.000 δρομείς, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες..
Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Κώστας Νακόπουλος.Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Κατερίνα Μπερδούση. Στην κούρσα των 5χλμ συμμετείχε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, το 2011 και το 2013, Έντνα Κίπλαγκατ.
Η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισε πρώτη στα 10χλμ, όπου πρώτος τερμάτισε ο Ρώσος Ιαντγκαρόφ Ισταντέρ. Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος

Δεν υπάρχουν σχόλια :