Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ- πολιτικό σχόλιο της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΕΝΑΚ

Την αναμενόμενη "συμπάθεια" και "στήριξη" των ευρωζωνικών ιμπεριαλιστικών κέντρων έλαβε απο την καγκελάριο Μέρκελ - στο Βερολίνο - ο κ.Σαμαράς..Αυτή η στήριξη εδράζεται στο γεγονός, ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και της ξεπουλημένης ντόπιας αστικής τάξης, υλοποιεί απαρέγκλιτα το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για την Ελλάδα, σχέδιο έντασης της εθνικής εξάρτησης και του εθνικού ξεπουλήματος, ενίσχυσης του αστικού κρατικού αυταρχισμού, σχέδιο ταξικής αστικής οικονομικό - κοινωνικής αναδιάρθρωσης, σχέδιο λαικής εργατικής εξόντωσης και εξαθλίωσης. Η διαμόρφωση αυτής της νέας - σταθερής και μόνιμης κοινωνικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αποτελεί την ουσιαστική επιδίωξη του ιμπεριαλιστικού σχεδίου. Αυτή είναι η εκτίμηση της ΕΝΑΚ. Αυτό το ιμπεριαλιστικό σχέδιο εξ -υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση με αφοσίωση και φανατισμό  - και - στην βάση της παραδοχής και διαχείρισης αυτού του σχεδίου κινείται ένα ακόμα ευρύτερο φάσμα εγχώριων πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα απο διατυπώσεις και ρητορικές - "πολιτικές" διαφοροποιήσεις. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Βερολίνο διατύπωσε συνθετική θέση στην "διαφορά" Αθήνας - Τρόικα σχετικά με τον υπολογισμό  του λεγόμενου δημοσιονομικού κενού, με την χαρακτηριστική δήλωση Μέρκελ "δεν έχει σημασία αν το κενό είναι ένα, ενάμισι ή μισό, η Ελλάδα είναι σε δυναμική εξέλιξη"..και ακόμα ότι οι "δεσμεύσεις" των διεθνών κέντρων στο  - επίσης λεγόμενο - ζήτημα του χρέους "είναι ισχυρές και θα υλοποιηθούν αφού επιβεβαιωθεί επισήμως το πρωτογενές πλεόνασμα από τη Eurostat" λέγοντας χαρακτηριστικά και με σημασία πως "περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, οι υπουργοί οικονομικών θα αποφασίσουν και η Γερμανία θα ακολουθήσει"..
Από την πλευρά του, ο κ.Σαμαράς δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, και αρνήθηκε ότι θα υπάρξει χαλάρωση της πολιτικής.. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρίθηκε πλήρως στις εντονότατες απαιτήσεις του Βερολίνου για πιστή και απόλυτη υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων, κάτι που επανέλαβε επίμονα η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην ανάγκη η Αθήνα "να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα της Τρόικας"...Σχετικά με  την "εκκρεμούσα" δόση του ενός δις. ευρώ, όπως αναγνώρισε και ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, η εκκρεμότητα αφορά και σχετίζεται ευθέως με την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων - ΕΑΣ . Έτσι, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο κ. Σαμαράς θα αναλάβει "την επίλυση του ζητήματος", που δεν σχετίζεται πλέον, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τόσο τον αριθμό του προσωπικού που θα απολυθεί αλλά στο εάν η νέα συρρικνωμένη εταιρεία θα μπορεί να εκτελεί παραγγελίες και από το εξωτερικό, κάτι που δεν θέλουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στο πλαίσιο των πολιτικών ασφυκτικής εξάρτησης και ελέγχου της χώρας μας. Ιδιαίτερη "αποφασιστικότητα" θα εκφραστεί άμεσα και στο ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο τομέα. Συμπερασματικά, η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά επιβεβαίωσε και σφράγισε την προοπτική και την επιλογή έντασης της εθνικής εξάρτησης και της εξόντωσης του λαού μας, στην βάση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου και της καπιταλιστικής ευρωζωνικής προσαρμογής της χώρας μας και στο ευρύτερο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :