Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Τριήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Σήμερα, ο κ.Παπούλιας θα έχει επαφές με την Αλβανική πολιτική ηγεσία και μετά τα ταξιδέψει αεροπορικά στη Νότια Αλβανία και θα επισκεφθεί τις περιοχές Αργυρόκαστρου και Σαράντα. Ήδη είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ και τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.
Στη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του Κόμματος "Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (ΚΕΑΔ) και αντιπρόεδρος της Αλβανικής βουλής Βαγγέλη Ντούλε έκανε "εκτενή αναφορά στην κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς που παραμένει άλυτο -  όπως ανέφερε ο κ. Ντούλε -  επίσης τα προβλήματα της εκπαίδευσης κλπ."
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τους "φίλους Αλβανούς ηγέτες θα συζητήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλα τα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις". Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε και "στο θέμα τον πεσόντων του έπους του '40 και την ανάγκη να έχουν έναν τάφο αυτοί που πολέμησαν τον φασισμό μαζί με τους ίδιους τους Αλβανούς". Επίσης, ο κ. Παπούλιας εξήρε "την συμβολή και το ρόλο της ελληνικής μειονότητας στην ανάπτυξη της αλβανικής κοινωνίας και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της παρά τις δύσκολες ώρες που περνά και θα στηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια :