Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ 6 /11 - ΚΕΡΚΥΡΑ - εκτίμηση της κίνησης "Πορεία Αριστερή"

Αναδημοσιεύουμε απο blog της κίνησης ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ  "Στην Κέρκυρα περίπου 500-600 άτομα συμμετείχαν στις 3 απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Για ακόμη μια φορά ζήσαμε το σκηνικό διαφορετικών συγκεντρώσεων με το “Κ”ΚΕ-ΠΑΜΕ να πρωτοστατεί στην τεχνητή διάσπαση του εργατικού κινήματος και διάφορες άλλες ομάδες να ακολουθούν.
Εκτός από τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι ΕΛΜΕ-Διδ. Σύλλογος-Ενιαίος Σύλλογος Νοσοκομείου-Σ.Φ. Εικόνας και Ήχου.
Οι κυρίαρχες δυνάμεις στην ΕΛΜΕ επέλεξαν για ακόμη μια φορά μια διάταξη των συγκεντρώσεων όπου τεχνηέντως διαμορφώνει συνθήκες για να τοποθετηθεί το ΠΑΜΕ στην κεφαλή των πορειών και στη συνέχεια το ακολούθησαν στη δική του διαδρομή έξω από τον ΟΑΕΔ.
Το ΠΑΜΕ, το οποίο είχε βρεθεί στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα λόγω της απεργοσπαστικής του ταχτικής στους καθηγητές και είχε δεχθεί σκληρά και εμφανή πλήγματα και πολιτική περιθωριοποίηση, έριξε όλο το βάρος στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση χωρίς όμως να έχει κάποια σημαντικά αποτελέσματα από άποψη συμμετοχής.
Είναι ξεκάθαρο ότι μια σειρά από δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται “ριζοσπαστικές” και που στα χαρτιά επιλέγουν ένα συντονισμό “από τα κάτω” στην πραγματικότητα δορυφοριοπιούνται από το ΠΑΜΕ σε μια προσπάθεια να διαφοριοποιηθούν τεχνητά από τις κυρίαρχες δυνάμεις στο Εργατικό Κέντρο και τελικά στην πραγματικότητα δε χτυπάνε τις παρατάξεις της διαχείρισης και του συμβιβασμού αλλά αντίθετα χτυπάνε το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα και τις δομές του.
Η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς και όλο το προηγούμενο διάστημα, συμμετείχε στην πορεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Συνεχίζουμε στον αγώνα του ενιαίου εργατικού αγώνα για την πραγματική αλλαγή στους συσχετισμούς δύναμης στα σωματεία και τις ομοσπονδίες" .

Δεν υπάρχουν σχόλια :