Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ - ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ - ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ - ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΛΑΟΥ - ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΛΕΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ.

Δολοφονική ενέργεια - ψυχρή εκτέλεση χτες το βράδυ, με θύματα δύο χρυσαυγίτες, ενώ ένας νεαρός χαροπαλεύει..Δύο οι νεκροί και ένας βαριά τραυματίας, μετά απο οργανωμένη επίθεση και  πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στις 7 το βράδυ στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πολύ κοντά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με διευκρινήσεις και πληροφορίες, πρόκειται για μέλη της Χ.Α.. Εύλογα, βάσιμα και αντικειμενικού χαρακτήρα ερωτήματα τίθενται σχετικά με αυτή την δολοφονική ενέργεια αλλά και την στιγμή της εκδήλωσης της, καθώς η ναζι φασιστική εγκληματική συμμορία της χρυσής αυγής - και - μαζί, ότι "εκφράζει" σε ιδεολογικό - πολιτικό και ηθικό επίπεδο, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται και να καταρρέει ραγδαία και μαζικά..Και μόνο αυτό το σύστημα που την εξέθρεψε, την δημιούργησε και την αξιοποίησε στα σχέδια του, έχει προβλήματα "διαχείρισης" της, στο πλαίσιο της διαμορφωμένης κατάστασης.. Η δολοφονική επίθεση εναντίων των χρυσαυγιτών δεν είναι απλά και αυτονόητα καταδικαστέα. Συμβαίνει σε μία περίοδο που συζητιέται και προετοιμάζεται μια νέα εντονότατη έφοδος των ιμπεριαλιστικών κέντρων και του εγχώριου μπλοκ εξουσίας ενάντια στο λαό, στο βιοτικό του επίπεδο και ότι έχει απομείνει απο αυτό, μια κλιμάκωση της επίθεσης με φόρο - λεηλασία, απολύσεις, νέο χτύπημα στα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, εντός μιας γενικής πολιτικής αυταρχισμού - φασιστικοποίησης και την στιγμή που συγκεκριμένοι αντιδραστικοί κύκλοι αναμασούν ασταμάτητα τις θεωρίες "των δύο άκρων", σαν ένα απο τα άλλοθι και προσχήματα  για την αντιδραστική - πλουτοκρατική - ιμπεριαλιστική επιδρομή ενάντια στον Ελληνικό λαό. Η παρουσία και η εγκληματική ναζι φασιστική δράση της ΧΑ έχει ήδη προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και "εφόδια" στο ντόπιο σύστημα και στα διεθνή κέντρα για την υλοποίηση των σχεδιασμών τους.. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η ανάπτυξη του μαζικού εργατουπαλληλικού κινήματος και της εργατικής αντίστασης αποτελεί βασικό, πρωταρχικό θέμα. Σε αυτές τις συνθήκες, κανένας αποπροσανατολισμός του λαού απο τον αγώνα του για αντίσταση - επιβίωση δεν πρέπει να περάσει. Όπως δεν θα περάσει καμιά απόπειρα των εγκληματιών ναζί φασιστών και πιθανών άλλων αντιδραστικών μοναρχοφασιστικών κύκλων, να αποπροσανατολίσουν και να "συμψηφίσουν" την άθλια αντιλαϊκή εγκληματική δολοφονική δραστηριότητα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
 Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 12 κάλυκες των 9 χιλιοστών σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δραστών. Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από τα γραφεία της Χ.Α. όπου σημειώθηκε η δολοφονία. Κλεμμένη ήταν σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης, ωστόσο δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν ήταν αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κράνη σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της ΧΑ, τα οποία βρίσκονται σε όροφο, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί.
Οι δράστες τους πλησίασαν και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια έτρεξαν στη μοτοσικλέτα με την οποία εξαφανίστηκαν.
Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 Τα θύματα της επίθεσης είναι οι Γιώργος Φουντούλης και Μάνος Καπελώνης.

 Ανακοίνωση της ΝΔ 
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες.Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».

 Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος.

 ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
21:47 «Μπορεί να είναι στόχος πολλών η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος» δήλωσε στον  ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Φοβούμαι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, φοβούμαι πως δε θα είναι και η τελευταία. Δεν θα τους περάσει. Νταήδες ξεφτιλισμένοι όσοι ασκούν αυτής της μορφής της βία γελοιωδέστατα πρόσωπα» δήλωσε η βουλευτής.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ
"Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ 
“Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

 ΠΕΡΣΣΟΣ
 «καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο». Σημειώνει ακόμη πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

 Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου
“Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν από την ενωμένη ελληνική κοινωνία και τη δικαιοσύνη αμείλικτα” είπε ο Σίμος Κεδίκογλου.

 ΚΑΜΜΕΝΟΣ
 «Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» πρόσθεσε.

 ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
 "Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό", ανέφερε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με μήνυμά του στο twitter.

ΔΕΝΔΙΑΣ
20:28 Δήλωση Νίκου Δένδια.
“Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία”, δήλωσε ο υπουργός.Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :