Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σύσκεψη με την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά γίνεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, μπροστά στην  αυριανή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με το κλιμάκιο εκπροσώπων των ιμπεριαλιστικών κέντρων -Τρόικα. Παρόντες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Χθες το βράδυ  (Σάββατο) υπήρξε δίωρη συνάντηση του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.
Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την σύσκεψη, για το εάν τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει στην τρόικα ως "διαρθρωτικά" καλύπτουν την απόσταση που μας χωρίζει στο λεγόμενο δημοσιονομικό κενό, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Ναι. Κατά την άποψή μας ναι. Βεβαίως, την καλύπτει»...
Ο κ .Στουρνάρας είπε ότι «δεν έχει πια σημασία να μιλάμε για ύψος. Επειδή έχουμε καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού με συγκεκριμένους στόχους, καταθέτουμε συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα που να κάνουν τους στόχους αυτούς αξιόπιστους»..
Για την αναβολή της συνάντησης της Κυριακής με την Τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν αναβλήθηκε. Θα γίνει τη Δευτέρα. Δεν είχαμε πει ποτέ ότι θα γίνει αύριο συνάντηση. Αύριο είναι η μέρα του Πολυτεχνείου»...
 Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως "η κυβέρνηση προωθεί δράσεις, με στόχο τη μείωση της τιμής προϊόντων στην αγορά σε είδη που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη"..

Δεν υπάρχουν σχόλια :