Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ - ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός - πρωταθλητής της ανεργίας Αντώνης Σαμαράς, για να μετάσχει στη "δεύτερη συνάντηση κορυφής για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων της Ευρώπης", ενώ μαζί του θα έχει  και τον υπουργό Εργασίας (ανεργίας) Γιάννη Βρούτση.
Η σχετική σύσκεψη των ηγετών και παραγόντων του ευρωζωνικού καπιταλισμού, θα γίνει στο Προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.. Εκεί θα είναι παρόντες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι υπουργοί Εργασίας, ο γνωστός "φιλεργάτης" πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο - επίσης γνωστός - πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ. Αναμφίβολα πρόκειται για μια ταξική θρασύτατη και προκλητική συνάθροιση των εκπροσώπων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των πολυεθνικών, με σκοπό να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, να εξαπατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους λαούς και την νέα γενιά των ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως του Νότου, που τους έχουν βυθίσει στην ανεργία και την εξαθλίωση, ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν μαζική άρνηση συμμετοχής σε αυτές, κυρίως στο χώρο της νεολαίας..
Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια της παρόμοιας "πρώτης συνάντησης κορυφής" που έγινε "για τους νέους", στις 3 Ιουλίου στο Βερολίνο - και - τις οποίας είδαμε όλοι τα "θαυμάσια" αποτελέσματα..
Η Γαλλική προεδρία ανακοίνωσε πως η σημερινή διάσκεψη «θα παραμείνει στους άξονες που καθορίσθηκαν στο Βερολίνο και δεν υπάρχει πρόθεση να προστεθούν νέα προγράμματα. Στόχος είναι να διαπιστωθεί ότι έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα μέσα και έχει επιβεβαιωθεί η πολιτική βούληση όλων, για την επίτευξη των στόχων μέσα στην επόμενη διετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :