Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ - ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ - ΑΝΤΙΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΣΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ

Αίσθηση αλλά και οργή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν, απο την Πολωνία μάλιστα, που είπε ότι " δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος" και για "ελληνοκυπριακή διοίκηση" στη Μεγαλόνησο..Επιπλέον οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν δικαιολογημένο προβληματισμό, καθώς είναι γνωστές και πολλάκις επιβεβαιωμένες οι κινήσεις και παρεμβάσεις του Ερντογάν, σαν δορυφόρου και εκτελεστή σχεδιασμών, παιγνιδιών και τυχοδιωκτικών μεθοδεύσεων των ιμπεριαλιστικών - Νατοϊκών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι απαράδεκτες, προκλητικές και εμπρηστικές αυτές δηλώσεις του "σύμμαχου Ερντογάν", συμπίπτουν με μία περίοδο κλιμάκωσης της ληστρικής αντιλαϊκής ιμπεριαλιστικής επίθεσης σε Ελλάδα και Κύπρο, με στόχο την άγρια εκμετάλλευση  των δύο χωρών και λαών και το παραπέρα βάθεμα της συνολικής- ολόπλευρης εξάρτησης τους. Επίσης, σε μια ακόμα, νέα φάση "κινητικότητας" του Κυπριακού θέματος, στην βάση του ιμπεριαλιστικού πλαισίου "επίλυσης"..Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης απο τον ιμπεριαλισμό (ΝΑΤΟ - ΕΕ - ευρωζώνη)  δεν προσφέρει στην χώρα μας εγγυήσεις νομιμότητας και σταθερότητας, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ντόπιας ξεπουλημένης αστικής τάξης και του εγχώριου μπλοκ εξουσίας. Ασφαλώς και αποδεδειγμένα, το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε συγχρονισμό με τον Ερντογάν, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Έρογλου με γραπτή του δήλωση υπογράμμισε την "αναγκαιότητα συνέχισης των εγγυήσεων απο την μητέρα πατρίδα Τουρκία"..Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας αντέδρασε στα λεγόμενα του Ερντογάν με την παρακάτω δήλωση.
 «Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός».




Δεν υπάρχουν σχόλια :