Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ - ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΗΠΑ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία, που προωθεί η Μόσχα, έκανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ. Σε αυτές εξέφρασε την ελπίδα οι δυτικές κυβερνήσεις να μην εμποδίσουν την πραγματοποίηση αυτής της αποστολής, που η Ρωσία θεωρεί απολύτως επείγουσα. "Η Ρωσία έχει συμφωνήσει, έπειτα από συνομιλίες που διεξήγε με το Κίεβο, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού,  Σταυρού και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία"..
"Ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον αυτή η ανθρωπιστική επιστολή θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες για όλες τις λεπτομέρειες", είπε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
..."Ελπίζω ότι οι δυτικοί εταίροι μας δεν θα προβάλουν εμπόδια" είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, που είχε ζητήσει το Σάββατο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να στηρίξει σχέδιο της Ρωσίας για μια ανθρωπιστική αποστολή στην ανατολική Ουκρανία που θα προσφερθεί βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό, λόγω των συνεπειών της ένοπλης σύγκρουσης που διεξάγεται εκεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις μεταδόσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα απέρριψε αυτή την προσφορά, που χαρακτήρισε "απαράδεκτη" σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ και "αδικαιολόγητη και παράνομη" σε μια τηλεφωνική του επαφή με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
Σχολιάζοντας και απαντώντας, ο Λαβρόφ, απο το Σότσι  είπε πως "εάν είναι αληθές ότι οι τρεις ηγέτες συμφωνούν στο γεγονός ότι καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν χρειάζεται να σταλεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία, διότι έχουν ληφθεί ήδη όλα τα αναγκαία μέτρα, πρόκειται για μια κατάφωρη επίδειξη κυνισμού"..

Δεν υπάρχουν σχόλια :