Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΗΡΕ Ο ΤΟΜΣΕΝ - ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Δεν θα παρίσταται, όπως είχαμε για χρόνια συνηθίσει, ο κ. Πολ Τόμσεν στην μακράς χρονικής διάρκειας, Τροικανική φθινοπωρινή - ιμπεριαλιστική επιθεώρηση της Ελλάδας που ξεκινά σε λίγες ημέρες στο Παρίσι, σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσωπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, που ενημέρωσε πως επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ.
Οι ανακοινώσεις έγιναν στη σημερινή  συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον που ο κ. Ράις δήλωσε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου καταρχήν στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι τις "προπαρασκευαστικές συζητήσεις¨" στη γαλλική πρωτεύουσα θα ακολουθήσει αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του "ελληνικού οικονομικού προγράμματος".
Ο κ. Ράις διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες θα γίνουν στο Παρίσι μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών και  ότι από πλευράς ΔΝΤ θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του "ελληνικού προγράμματος" Ρίσι Γκογιάλ. Τόνισε πως ο κ. Πολ Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και "λόγω των νέων του καθηκόντων" δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, υπογράμμισε όμως ότι ο κ. Τόμσεν "θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα".. .

Δεν υπάρχουν σχόλια :