Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ - ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ

Επέστρεψαν στο έδαφος της Ρωσίας τα φορτηγά της μεγάλης αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια, αφού παρέδωσαν το σύνολο του υλικού στο πληθυσμό των εμπόλεμων περιοχών.
Σύμφωνα με μετάδοση του ανταποκριτή του Reuters, που επιβεβαίωσαν οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), τα πρώτα πέντε από τα 220 φορτηγά έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στη συνοριακή διάβαση του Ιζβαρίνο, ενώ άλλα φορτηγά της πομπής φορτηγά ακολουθούσαν σε μια απόσταση.
Όπως είναι γνωστό, μετά μια εβδομάδα παραμονής και αναμονής στα σύνορα, η Ρωσική αυτοκινητοπομπή με περίπου 220 λευκά οχήματα μπήκε την Παρασκευή στην Ουκρανία χωρίς τελικά την επίσημη έγκριση της κυβέρνησης του Κιέβου και χωρίς να συνοδεύεται από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Το βράδυ της Παρασκευής η πομπή έφθασε στο ελεγχόμενο από τους αντάρτες Λουχάνσκ και εκεί έγινε η εκφόρτωση των 1.800 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, σε κέντρο διανομής. Βασικά απο τα είδη που παραδόθηκαν ήταν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και ηλεκτρικές γεννήτριες.
Το Ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι "η αποστολή ολοκληρώθηκε" και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα, για συνομιλίες με την κυβέρνηση Ποροσένκο και για καλύτερη οργάνωση της στήριξης στον Ποροσένκο και στα όργανα των ΝΑΤΟ/ΕΕ στην Ουκρανία, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ..Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Freie Presse δήλωσε ότι βασικός στόχος της επίσκεψής είναι "να βοηθήσει στην επίτευξη μιας εκεχειρίας".." Στην ατζέντα είναι επίσης το πώς μπορεί η Γερμανία να στηρίξει την Ουκρανία" δήλωσε μεταξύ άλλων, η καγκελάριος...
Παράλληλα όμως, όπως ανακοινώθηκε, σε διαρκή επαφή και συντονισμό βρίσκονται τα Νατοϊκά κέντρα και σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ έκριναν ότι οι κινήσεις της Ρωσίας οδηγούν σε "επικίνδυνη κλιμάκωση". Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την "ανησυχία" τους για τον "σημαντικό αριθμό των Ρώσων στρατιωτικών που συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :