Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΚΙΡΧΝΕΡ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Οι εξελίξεις και στην Αργεντινή επιβεβαιώνουν πως ο ιμπεριαλισμός, επιθετικός και αδυσώπητα αρπακτικός απέναντι σε χώρες και λαούς, βρίσκεται παγκόσμια, σε φάση έντασης και κλιμάκωσης της ληστρικής δραστηριότητας του. Ο ιμπεριαλισμός, οι σχεδιασμοί του και οι μέθοδοι του, αντιμετωπίζονται με τον σκληρό λαϊκό αγώνα, την ακλόνητη δράση και βούληση των λαών και με βάση ξεκάθαρους στόχους.
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ, μιλώντας χθες, παρομοίασε "με πυραύλους σαν κι αυτούς που εξαπολύονται στη Γάζα, απλά οικονομικούς, αντίστοιχης βίας και καταστροφικής εμβέλειας, που στοιχίζουν εξίσου σε ανθρώπινες ζωές", τους ομολογιούχους-αρπακτικά (hedge funds). Αυτό, μια μέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας για εξεύρεση λύσης και την πρώτη μέρα ουσιαστικά που η Αργεντινή βρέθηκε πάλι αντιμέτωπη με μια ακόμη λεγόμενη "κρατική χρεοκοπία", περιορισμένης η τεχνικής μορφής.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας Χόρχε Καπιτάνιτς, αναφέρθηκε στη μεροληψία της "αμερικανικής δικαιοσύνης". Όπως είπε "εάν ο δικαστής ενεργεί σαν πράκτορας των κερδοσκοπικών ταμείων, εάν ο (δικαστικός) διαμεσολαβητής είναι ένας πράκτορας στην υπηρεσία τους, για ποια Δικαιοσύνη συζητάμε; Υπάρχει σε αυτή την υπόθεση μια ευθύνη του κράτους, των Ηνωμένων Πολιτειών (της Αμερικής), που οφείλουν να εγγυώνται... το σεβασμό, χωρίς περιορισμούς, στην εθνική κυριαρχία των χωρών"..
Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Αξελ Κισιλόφ σε δηλώσεις του διευκρίνισε  ότι "η χώρα του δεν έχει χρεοκοπήσει και ότι το Μπουένος Αϊρες θα κινηθεί δικαστικά εάν οποιοσδήποτε ομολογιούχος απαιτήσει τα χρήματά του"..

Δεν υπάρχουν σχόλια :